Skip to content
Menu
Kiina-ilmiöt
  • Artikkelit
  • Podcast
  • Meistä
  • Tilaa sähköpostiisi
Kiina-ilmiöt

长iina-ilmiöt #19 — Kirjeitä herra Chenille

Posted on 16.11.201811.3.2020 by Kiina-ilmiot


16.11.2018

Tervehdys jälleen, ystävämme! Tervetuloa lukemaan Kiina-ilmiöt -uutiskirjettä. Koostamme tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat Kiinaa ja kiinankielistä maailmaa koskevat uutiset ja puheenaiheet tiiviiksi paketiksi kahdesti kuukaudessa.

Kuluneen kahden viikon aikana on vietetty muun muassa sinkkupäivää, kuultu räppäävää pormestaria ja nähty korkean tason diplomaattisia eleitä Xinjiangin uiguurileirejä vastaan. Kiinan ja Yhdysvaltain väliset suhteet vaikuttavat myös kiristyvän mikä voitiin tulkita Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pencen esittämistä vaatimuksista, joihin Kiinan on suostuttava ilman kompromisseja. “Kaikki tämä ja paljon muuta” jälleen perjantaiaamua viihdyttämään!

Huom! Kiina-ilmiöt on jatkuvan kehitystyön alla. Kaikenlainen palaute ja kommentit ovat hyvin tervetulleita. Toimituksen tavoittaa osoitteessa kiinailmiot@gmail.com. Uutiskirjeen voi tilata osoitteesta tinyletter.com/kiinailmiot. Jos pidit kirjeestä, vinkkaa toki kaverillekin!


Uutiskatsaus

Politiikka

Kuumaa: Jokainen haluaa pienen palan Chen Quanguota.

Reuters (15.11.): “Exclusive: In rare coordinated move, Western envoys seek meeting on Xinjiang concerns”

Reuters kertoo saaneensa käsiinsä kopion kirjeluonnoksesta, jossa 15 eri maan suurlähettiläät Kanadan johdolla ja Suomi mukaan luettuna pyytävät tapaamista Xinjiangin puoluejohtajan Chen Quanguon kanssa Xinjiangin ihmisoikeusrikkomuksiin liittyen. Tällainen laajamittainen liikehdintä yksissä tuumin on suhteellisen poikkeuksellista. Kiinan ulkoministeriöstä vastaus oli selvä: “Jos suurlähettiläät haluavat painostaa Xinjiangin hallintoa, sitten tämä on selvästi ongelmallista.”

Aiemmin tässä kuussa joukko maita kritisoi YK:n ihmisoikeusneuvostossa Kiinaa uiguurien kohtelusta Xinjiangissa. Puheenvuorot jäivät tuolloin kuitenkin soraääniksi, sillä huomattavasti suurempi joukko valtioita ylisti Kiinan saavutuksia ihmisoikeuksien rintamalla. Myös muslimimaat antoivat pääsääntöisesti siunauksensa Kiinan toimille ääri-ilmiöiden vastaisessa taistelussa.

Party Watch (14.11.2018): “Taiwan’s Social Media Landscape: Ripe for Election Interference?”

Taiwanissa järjestetään 24.11. paikallisvaalit, joiden yhteydessä pidetään myös useita kansanäänestyksiä. Sieltä hankalimmasta päästä on äänestys siitä, ryhtyykö Taiwan käyttämään urheilukilpailuissa vastaisuudessa nimeä Taiwan, eikä aiemmin sovellettua “Kiinan Taipei” — temppu, josta Pekingissä ei lainkaan ilahduttaisi. Part Watchin artikkeli arvioi Kiinan keinoja vaikuttaa Taiwanin vaaleihin esimerkiksi sosiaalisen median kautta.

AFP (14.11.2018): “US lawmakers introduce bill hitting China for Uighur repression”

Yhdysvalloissa joukko lakimiehiä on esittänyt edustajainhuoneelle ja senaatille lakia, jonka nojalla Yhdysvallat voisi asettaa kohdistettuja pakotteita Xinjiangin ihmisoikeusloukkauksista vastuussa oleville ihmisille. Näistä etunenässä olisi Xinjiangin puoluesihteeri Chen Quanguo. Kiinan ulkoministeriöstä jyrähdettiin takaisin, että mikään tiedoista ei taaskaan pidä paikkaansa ja ei oikeastaan saisi Kiinan sisäisiin asioihin puuttua.

Council of Foreign Relations (9.11.2018): “Selling U.S. China Policy”

Donald Trumpin hallinto ei osaa markkinoida Kiina-politiikkaansa oikein, vaikka sen päämäärät sopivat hyvin myös muille demokraattisille maille, sanoo CFR:n Elizabeth Economy. Esimerkiksi EU-maat jakavat hyvin pitkälti käsityksen Kiinan kauppaan ja IP-varkauksiin liittyvistä ongelmista, eikä Yhdysvallat ole luopunut ihmisoikeuksien puolustamisesta, mikä näkyy hyvin kongressin suunnitelmissa asettaa Kiinalle pakotteita Xinjiangin tapahtumien vuoksi.

Kiinan ja Yhdysvaltain suhteiden kohdalla seuraava tärkeä päivämäärä on marraskuun 30. jolloin Xin ja Trumpin on tarkoitus tavata G20-rymän kokouksessa Argentiinassa. Aasiassa vierailleen Mike Pencen mukaan Kiinalla on silloin mahdollisuus “diiliin” Trumpin kanssa, mutta vain jos se suostuu radikaaleihin myönnytyksiin. Yhdysvallat ei Pencen mukaan tule joustamaan pätkääkään.

DW (9.11.2018): “The racist face of the Chinese presence in Africa“

Afrikassa operoivat kiinalaiset yritykset tuovat usein mukanaan omat työntekijänsä sekä oman (työ)kulttuurinsa. Afrikkalaisten näkemysten mukaan kiinalaiset katsovat afrikkalaisia usein alas päin, käyttävät solvauksia ja no, suhtautuvat yleisesti hyvin rasistisesti isäntiinsä. Deutsche Wellen raportti kiinalaisesta rasismista Afrikassa kertoo, että soft-power -rintamalla olisi vielä paljonkin tehtävää.

STT (3.11.2018): “Kiina haluaa oman alueensa johtajaksi, mutta ei pyri Yhdysvaltojen kaltaiseksi supervallaksi, arvioi arvostettu Kiina-tutkija Linda Jakobson”

Australiasta käsin Kiinaa tarkkaileva suomalainen Linda Jakobson toppuuttelee näkemyksiä Kiinan pyrkimyksistä globaaliksi supervallaksi. Jakobson katsoo, että Kiinan täytyy pyrkiä yhä enemmän ulos talouskasvun ja sitä myöten puolueen legitimiteetin vuoksi, mutta alueellisen hegemonin mantteli on sille riittävä. Vaikka viimeksi Shanghain tuontimessuilla presidentti Xi puhui tautologisesti Kiinan avautumisesta, uskoo Jakobson Kiinan sisämarkkinoiden olevan tulevaisuudessakin kiistakapula idän ja lännen välillä.

The Splice (1.11.2018): “As China tightens its grip on Hong Kong, Taiwan emerges as Asia’s hub for foreign media.”

Aiemmin tänä vuonna raportoitiin hongkongilaisten demokratia-aktivistien joukkopaosta Taiwaniin. Nyt myös vapaat mediat näyttävät siirtävän toimintaansa Taiwaniin. Esimerkiksi Financial Timesin toimittaja Kathrin Hille siirtyi Taipeihin ja nyt myös Deutsche Welle perusti sinne oman suur-Kiinan toimituksensa.

ABC (1.11.2018): “China’s frontier of fear”

Australian yleisradioyhtiö osoittaa jälleen, kuinka nerokkaasti datan voi journalistisessa sisällössä visualisoida. Eri lähteistä saadut tiedot Xinjiangin koulutuskeskusten paisumisesta osoitetaan satelliittikuvin. Eikä siinä vielä kaikki. Artikkeli kertaa kaiken, mitä tiedostavan ihmisen täytyy Xinjiangin tapahtumista tietää. Ja jos samaisen puulaakin tekemä juttu Kiinan sosiaalisen luoton järjestelmästä lipsahti edellisen kerran ohi, niin ihaile se tästä.

Lyhyesti:

  • Reuters (16.11.2018): Kovat puheet jatkuvat. Pence: “Etelä-Kiinan meri ei kuulu yhdellekään valtiolle!”
  • Helsingin Sanomat (15.11.2018): Paavo Rautio: Venäjän voimalle on aina vastavoima, mutta Kiinaa vastaan länsi on lähes aseeton
  • Reuters (13.11.2018): Wang Yi: “Lopettakaa ‘huhupuheiden’ levittäminen Xinjiangista!”
  • New York Times (8.11.2018): Jännitteet lisääntyvät Etelä-Kiinan merellä Kiinan ja Yhdysvaltain välillä. “Kokeillaan kumman hermo pettää!”
  • South China Morning Post (5.11.2018): Kiina esti kiinalaisen ajatuspajan taloustieteilijän pääsyn Harvardiin puhumaan talouden avautumisen 40-vuotisjuhlaseminaariin.

Talous

Kuumaa: Alibaba saa tavaraa myytyä, mutta muu liiketoiminta ei niin hyvin vedä.

Financial Times (12.11.2018): “China’s Xi Jinping revives Maoist call for ‘self-reliance’”

Xi Jinping on alkanut viljellä puheissaan toistuvasti “omavaraisuuden” käsitettä, mikä on melkoisessa ristiriidassa aiemmin rummutettujen vapaakaupan ja Kiinan avautumisen ihanteiden kanssa. FT:n tulkinnan mukaan Kiina on kenties alkanut ymmärtää, ettei teknologian rosmousta lännestä enää voida jatkaa vanhaan malliin ja että Kiinan on vahvistettava työskentelyä oman osaamisensa eteen.

Helsingin Sanomat (11.11.2018): “Kiinalainen verkkokauppa Alibaba takoi Singles’ Dayn ennätyksiä — miljardin dollarin myynti minuutissa ja 25 sekunnissa“

Verkkokauppa Alibaban lanseeraama alennusmyyntipäivä “Singles’ Day” (11. marraskuuta) on noussut melkoiseksi kulutusjuhlaksi. Sinkkuja juhlistavan, 24 tuntia kestävän alennusmyynnin aikana tavaraa myytiin kymmenien miljardien dollarien edestä — ensimmäinen miljardi tuli täyteen jo puolessatoista minuutissa. HS esitteli myös merkillisen juhlapäivän taustoja.

The Guardian (5.11.2018): “Xi Jinping promises to open Chinese markets in trade war joust with Trump”

Vapaakaupan tila rapistuu ja Kiina avautuu esimerkiksi ulkomaisille finanssi- ja terveysalan yhtiöille sekä korjaa järjestelmäänsä kansainvälisesti oikeudenmukaisemmiksi, sanoi Xi Jinping Shanghaissa alkukuusta. Viesti oli siis sama, jota on kuultu jo sitten vuoden 2017 Davosin, ja joka on alkanut vähitellen menettää teränsä. Bloomberg tarjosi katsauksen tuontimessujen moninaisiin artikkeleihin. Talouselämän mukaan Shanghaihin matkusti myös 100 suomalaisyritystä ja Kauppalehti odottaa miljardien pottia näiden tekemien yhteistyösopimusten myötä.

Bloomberg (2.11.2018): “Alibaba Is Being Hurt by a War at Home, Not a Trade War”

Sinkkupäivästä huolimatta epäilyksiä Alibaban talousihmeen kestävyydestä esitetään. Kilpailu kotimarkkinoilla kiristyy, ja Alibaballa on edessään vaikeita valintoja, arvioi Bloomberg. Ydinliiketoiminta eli verkkokauppa yhtiöllä vetää hyvin, mutta pilvipalvelut, viihde ja innovaatiotoiminnat ovat pakkasella. Käytännössä Alibaba ei saa asiakkaistaan sijoittajien toivomia tuottoja laaja-alaisesti irti.

Lyhyesti:

  • Reuters (15.11.2018): Trudeaun mukaan Kanada ja Kiina jatkavat vapaakauppasopimuksen laatimista.
  • Kauppalehti (14.11.2018): Bloomberg: Kiinan Tencent keskustelee osallistumisesta tarjoukseen Amer Sportsista
  • Reuters (5.11.2018): “Maailman tyhmin asia”, totesi Alibaban Jack Ma kauppasodasta.

Suomen Pankin BOFIT-viikkokatsaus (15.11.2018)

  • Kiinassa myös vähittäiskaupan kasvu painui BKT:n kasvutavoitteen alle
  • Pankkilainakannan nopea kasvu jatkuu Kiinassa
  • Kiinan raaka-aineiden tuonti kasvaa edelleen vahvasti

Suomen Pankin BOFIT-viikkokatsaus (8.11.2018)

  • Kiinassa ostovoiman kasvu on hidastunut
  • Kiinan kuluvan vuoden vaihtotase alijäämäinen ja valuuttavarannon arvo laskee
  • Kiinan keskuspankki laski liikkeelle juan-velkakirjoja Hongkongissa

Kulttuuri ja ilmiöt

Kuumaa: Uutisrobotin ei ainakaan elinsiirroista tarvitse välittää.

STT (13.11.2018): “Kiina vie yhä elimiä mielipidevangeilta, sanoo asiasta kirjan kirjoittanut Ethan Gutmann”

Kiinassa vankeja surmataan yhä heidän elintensä vuoksi, sanoo tutkiva toimittaja Ethan Gutmann. Ja Gutmann on läksynsä tehnyt: The Slaughter -teostaan varten hän keräsi aineistoa seitsemän vuotta. Elinryöstöt ovat kohdistuneet Gutmannin mukaan aiemmin esimerkiksi Falun Gong -aktivisteihin, mutta nyttemmin vaaravyöhykkeelle ovat joutuneet myös uiguurit ja tiibetinbuddhalaiset. Myös Helsingin Sanomat uutisoi Gutmannin vierailusta — huomiota ja huolta Suomessa hän oli kiinnittänyt Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin ja Sichuanin maakunnan väliseen tekoäly-yhteistyöhön.

Sixth Tone (9.11.2018): “Metal Music With Chinese Characteristics”

Kun on miljardi ja risat väkeä, riittää myös metallimusiikille faneja. Sixth Tonen artikkeli käy Kiinan metalliskeneä läpi kiinalaisia perinnesoittimia hyödyntävän DreamSpirit-yhtyeen laulajan Cao Hongshunin kautta, joka vei viime kesänä bändinsä Sloveniaan asti. Kiina-metallin grand old man, Sinica-podcastin juontaja Kaiser Kuo ottaa myös osaa keskusteluun. Hänen mukaansa paikalliset saattavat pitää kiinalaisen perinnesoundin hyödyntämistä metallissa ulkomaisen yleisön kalasteluna, ja se on muutenkin vaikeaa tehdä hyvin.

The Guardian (8.11.2018): “Hong Kong arts centre cancels Chinese dissident author event”

Kansanvalta Hongkongissa vaikuttaa korvaantuvan päivä päivältä enemmän kansantasavallan vallalla. Aiemmin tänä vuonna Hongkongissa kiellettiin poliittinen puolue, sitten Financial Timesin toimittajalta evättiin viisumi. Nyt Kiinaan kriittisesti suhtautunut kirjailija Ma Jian sai tavata Twitteriin, että hänen esiintymisensä Hongkongin kirjalllisuusfestivaalilla ovat peruuntuneet. Lontoossa asuvan Man uusi kirja muuten kantaa tutuhkoa nimeä “Chinese Dream” ja sitä on kuvattu teokseksi, joka esittää totalitarismin satiirin keinoin.

Xinhua (8.11.2018): “World’s first AI news anchor makes “his” China debut”

Vapise, Matti Rönkä! Uutistoimisto Xinhua äimistytti esittelemällä maailman ensimmäiset tekoälyuutisankkurit. Toki äänihuulien koodiriviin tarvitaan vielä komento ”älä ole niin robottimainen”, mutta ihmisen naama niillä on. Ja tekoälykravattisolmu vertaansa vailla.

Radio Free Asia (7.11.2018): “Former Editor-in-Chief of China’s People’s Daily Newspaper Falls to Death”

Kommunistisen puolueen pää-äänenkannattajan, Kansan päivälehden (人民日报 / People’s Daily) eläköitynyt päätoimittaja Hu Xin hyppäsi kuolemaansa lehden toimistorakennuksen 19. kerroksesta. Nimellä Zheng esiintynyt, myöskin valtiollisessa mediassa työskentelevä journalisti totesi masennuksen olevan yleistä Kiinan valtionmedioissa jatkuvan valehtelun ja vääristelyn vuoksi. Kuka tietää. Vuonna 2012 Kansan päivälehden toimituspäällikkö Xu Suoqian päätyi samaan ratkaisuun.

Chinoiresie (7.11.2018): “Documenting China’s Influence”

Esimerkkinään muun muassa Discovery Asia:lle tuotettu dokumenttisarja China: Time of Xi (1. jakso Youtubessa) David Bandurski esittelee tuoreehkon tavan, jolla Kiinan valtio pyrkii avoimesti itse tuotettua sisältöä huomaamattomammin välittämään versionsa “Kiinan tarinasta” ulkomaille. Kuvio pelaa yhteistuotantoilla, joiden pyrkimyksenä on luoda mielikuva tuotannon riippumattomuudesta, mutta joiden jäljet kuitenkin johtavat valtion propagandakoneistoon.

Sixth Tone (2.11.2018): “Publish or Perish: The Dark World of Chinese Academic Publishing”

Sixth Tonen artikkelin otsikko ei vaikuta suomalaiseen akatemiaan tottuneelle äkkiseltään kovinkaan eksoottiselta, mutta Kiinassa pelin säännöt ovat ankarammat. Valmistuakseen tohtoriksi opiskelijan on julkaistava artikkeleita niin kutsutuissa kovemman C-tason journaaleissa, joita on kuitenkin rajoitusten vuoksi suhteellisen vähän. Tämä tekee kilpailusta kovaa ja ajaa monet vilunkiin ja lahjuksiin. Mielenkiintoinen katsaus Kiinan akateemiseen maailmaan.

The Verge (31.10.2018): “The Wandering Earth could be China’s breakout sci-fi blockbuster film”

Liu Cixin tarinaan pohjautuva elokuva Wandering Earth vaikuttaa trailerin perusteella Hollywood-rymistelyihin rinnastettavalta scifi-spektaakkelilta. Elokuvassa maapallo päätetään siirtää syrjempään kuumenevan auringon tieltä mistä seuraa omia, eeppisen mittakaavan ongelmiaan. Ensimmäinen kiinalainen suuren luokan scifi-elokuva saapuu teattereihin kevättalvella 2019.

Nature (24.10.2018): “China hides identities of top scientific recruits amidst growing US scrutiny”

Kiinan tiedemieskasvattamo Thousand Tales Plan on ajautunut kriisiin, kun maailmalla on alettu ryhtyä toimiin Kiinan epäillyissä teknologiavarkaustapauksissa. Naturen julkaisu antaa ymmärtää, ettei tuhansien tarinoiden kasvattamolla ole ollut puhtaat jauhot pussissa, sillä Kiinan viranomaiset pyytävät ohjelmassa olleita hävittämään merkinnän ansioluetteloistaan. Artikkelin mukaan Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on kovin kiinnostunut Thousand Tales Planin kasvateista.

Citylab (30.10.2018): “Taipei’s Mayor Will Destroy You With His New Rap Video”

Taipeilla on semi-räppäävä pormestari, joka droppasi viime kuun lopulla aika kovan träkin. Ei hän itse siinä juurikaan räppää, vaan antaa vierailijan hoitaa riimittelyn — Ko Wen-je itse vetää kertosäkeen ja sanoo muun muassa outoa eli 怪怪的. Hassua, mutta Kolla on tavannut olla kykyä saada huomiota puoleensa. Häntä povataan jopa Taiwanin tulevaksi presidentiksi. Kon ehdokkuus itsenäisenä voisi johtaa tosin äänien jakautumiseen hänen ja demokraattiehdokkaan välillä, mikä hyödyttäisi Kuomintangia.

Lyhyesti:

  • Helsingin Sanomat (12.11.2018): Kiina peruu puheitaan tiikerien luiden ja sarvikuonojen sarvien myymisen vapauttamisesta
  • South China Morning Post (9.11.2018): FT:n toimittaja Victor Mallet käännytettiin myös turistiviisumilla Hongkongista.
  • Helsingin Sanomat (8.11.2018): Kiinan Tiangong-avaruusasema nousee kiertoradalle 2020. Samoihin akoihin ISS pudotetaan alas.
  • Hong Kong Free Press (6.11.2018): Uusi megasilta tuo Hongkongiin liikaa turistiryhmiä. “Luvattomia matkaseurueita” aletaan ratsata.

Katsele & kuuntele

Sinica Podcast (15.11.2018): “Shadow banking, P2P lending, and pyramid schemes: Lucy Hornby on China’s gray economy”

Sinican Financial Timesin Pekingin toimituksen varapäällikkö Lucy Hornby kertoo kaiken, mitä tulee tietää Kiinan hämäräperäisestä varjopankkiskenestä!

Radio NZ (4.11.2018): “Anne-Marie Brady: ‘New Zealand has a lot of aspects of interest to China’”

Kiinan globaalista vaikutusvallasta, terävästä vallasta keskustelemassa Anne-Marie Brady, tutkija, jolla on aiheesta myös kovin omakohtaista kokemusta.

China File (31.10.2018): “The End of China’s Non-Intervention Policy in Africa”

Podcastissa äänessä Helsingin yliopiston Obert Hodzi, joka on juuri julkaissut hyvin mielenkiintoiselta kalskahtavan kirjan The End of China’s Non-intervention Policy in Africa.


Tapahtumat

  • Konfutse-instituutin vierailijaluento: Changing our Minds? The Ideological Consequences of China’s Rise, ti 27.11.2018 klo 14:15–15:45, Helsingin yliopiston päärakennus, auditorio XII, Unioninkatu 34. **
  • BOFIT: Kiina-tietoisku. ma 17.12.2018 klo 9.00–12.00, Suomen Pankki, Auditorio, Rauhankatu 19, Helsinki, **

** Ilmoittautuminen vaaditaan etukäteen.


Lopuksi

Kiina-ilmiöt ilmestyy kahden viikon välein, seuraavan kerran 30.11.2018. 再见!Jäikö jotain kriittistä mainitsematta? Onko sinulla tiedossa Kiinaan liittyvä tapahtuma, josta haluaisit mainita varmasti kiinnostuneelle yleisölle? Vinkkaa meille osoitteeseen kiinailmiot@gmail.com.

Meitä kannattaa seurata myös Twitterissä ja Mediumissa, josta löytyy muun muassa vanhojen uutiskirjeiden arkisto.

Uutiskirjeen ovat toimittaneet Oskari Lampi, Matti Puranen, Niki Sopanen, Mika-Matti Taskinen ja Niko Vartiainen. Kirjoittajat ovat Kiinaan vuosien ajan perehtyneitä tutkijoita ja toimittajia.

Kiina Politiikka Yhdysvallat
Uncategorized Uutiskirje

Mikä Kiina-ilmiöt?

Kiina-ilmiöt -uutiskirje koostaa tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat Kiinaa ja kiinankielistä maailmaa koskevat uutiset ja puheenaiheet tiiviiksi paketiksi kahdesti kuukaudessa.

Etsi uutiskirjeestä

Viimeisimmät artikkelit

  • Kiina-ilmiöt #115 – Kauppaa Kremlin tapaan, kanaa Kentuckyn tapaan
  • Kiina-ilmiöt #114 – Kansa on puhunut, pulinat pois
  • Kiina-ilmiöt #113 – Rauhanpolitiikkaa kiinalaisin erityispiirtein
  • Kiina-ilmiöt #112 – Pallo hukassa
  • Kiina-ilmiöt #111 – Väki vähenee Kiinassa, pandamäärä pienenee Suomessa

Seuraa twitterissä

Tweets by KiinaIlmiot

Avainsanat

20. puoluekokous Alibaba Arktinen alue Australia China Evergrande Hongkong Huawei Hybridivaikuttaminen Intia Jack Ma Joe Biden Kaksoiskokous Kauppasota Kiina Kiina-Venäjä-suhteet Kiinan Politiikka kiinteistökupla Koronavirus Liettua Pandat Pekingin talviolympialaiset Politiikka puolijohteet Ruotsi Saksa Sikarutto Social Credit System Taiwan Talous Tencent Tiananmen Tiibet TikTok Ukraina Ukrainan sota Uutiset Venäjä Vladimir Putin Vyö ja tie Xi Jinping Xinjiang ydinaseet Yhdysvallat Yhteisrintama
©2023 Kiina-ilmiöt | Powered by WordPress & Superb Themes