Skip to content
Menu
Kiina-ilmiöt
  • Artikkelit
  • Podcast
  • Meistä
  • Tilaa sähköpostiisi
Kiina-ilmiöt

Podcast #12 – Kiinan maailmanjärjestys, vieraana Sari Arho Havrén

Posted on 28.10.202328.10.2023 by Kiina-ilmiot

Millaisen roolin Kiina on ottamassa ulkopolitiikassaan ja millaista maailmanjärjestystä Kiina tavoittelee? Mikä on Kiinan lähestymistapa Israelin ja Palestiinan konfliktiin, entä Ukrainan sodassa? Millä eri tavoin Yhdysvallat näyttäytyy osana Kiinan turvallisuuspolitiikkaa tilanteessa kuin tilanteessa?

Etäyhteydellä Brysselistä Kiina-ilmiöiden podcastin vieraaksi saapuu Kiinaa vuosikymmeniä seurannut Business Finlandin vanhempi neuvonantaja ja Rusin associate fellow Sari Arho Havrén. Hänen mukaansa Kiina on muokannut omaa ulkopoliittiista narratiiviaan ”mearsheimerilaiseksi”, viitaten suurten valtioiden näkymättömiin turvallisuusintresseihin – vastapainona Kiinan perinteiselle ulkopoliittiselle linjalle, puuttumattomuuspolitiikalle. Myös viikon uutisaihe, Itämerellä katkennut kaasuputki on jaksossa käsittelyssä.

Keskustelua vetää Jyri Lintunen. Podcast on toteutettu Jaksomedian studiossa.

Ilmiösuositukset:

Sari: Desmond Shumin Red Roulette -kirja.

Jyri: BASF-yhtiön Kiinan-edustajan Jörg Wuttken Linkedin-tili ja sen sisältämät Kiina-analyysit.

Onko sinulla kommentteja, kehitysehdotuksia tai toiveita? Meihin voi olla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen kiinailmiot@gmail.com tai sosiaalisen median kanaviemme kautta. Ja jos et vielä tilaa uutiskirjettämme, se onnistuu osoitteesta https://kiinailmiot.substack.com/.

Kiina-ilmiöt -podcastin voi tilata esimerkiksi Spotifyssa, Apple Podcasteissa tai missä tahansa, mistä podcastisi kuunteletkin.

diplomatia geopolitiikka Israel Kiina-Venäjä-suhteet Lähi-itä Palestiina turvallisuuspolitiikka Ukraina Ukrainan sota Venäjä Yhdysvallat
Podcast

Mikä Kiina-ilmiöt?

Kiina-ilmiöt -uutiskirje koostaa tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat Kiinaa ja kiinankielistä maailmaa koskevat uutiset ja puheenaiheet tiiviiksi paketiksi kahdesti kuukaudessa.

Etsi uutiskirjeestä

Viimeisimmät artikkelit

  • Kiina-ilmiöt #130 – Vihreys, virukset ja vaimeneva susidiplomatia
  • Podcast #13 – Kansantasavallan välitilinpäätös, vieraana Juuso Kaaresvirta ja Tuuli McCully
  • Kiina-ilmiöt #129 – Vauvanaskelia suurvaltasuhteissa
  • Kiina-ilmiöt #128 – Jäähyväiset Li Keqiangille ja jääkarhun jysäytys
  • Podcast #12 – Kiinan maailmanjärjestys, vieraana Sari Arho Havrén

Seuraa twitterissä

Tweets by KiinaIlmiot

Avainsanat

20. puoluekokous Alibaba Australia China EU Euroopan Unioni Evergrande Hongkong Huawei Hybridivaikuttaminen Intia Jack Ma Joe Biden Kaksoiskokous Kauppasota Kiina Kiina-Venäjä-suhteet kiinteistökupla kiinteistösektori Koronavirus Liettua Pandat Pekingin talviolympialaiset Politiikka puolijohteet Ruotsi Saksa sirusota sähköautot Taiwan Talous talouskasvu Tiibet TikTok Ukraina Ukrainan sota Uutiset Venäjä Vladimir Putin Vyö ja tie Xi Jinping Xinjiang ydinaseet Yhdysvallat Yhteisrintama
©2023 Kiina-ilmiöt | Powered by WordPress & Superb Themes